Zonnebrillenspot.nl | Zonnebrillen online bestellen
0
Winkelwagen
€ 0,00

Gepolariseerde zonnebrillen

Met het voorjaar voor de deur mogen de zonnebrillen weer massaal tevoorschijn gehaald worden. Het leek ons een goed moment om een blog over gepolariseerde zonnebrillen te schrijven en online te zetten. Wat zijn gepolariseerde zonnebrillen nou precies? wat is de functie ervan? en wat zijn de voor- en nadelen van zonnebrillen met gepolariseerde glazen?


Wat zijn polariserende glazen?

Iedereen kent het wel, je zit in de auto, het heeft net geregend en de zon staat laag. In dit soort situaties reflecteren de zonnestralen op het natte wegdek in verschillende richtingen. Door deze schitteringen neemt je zicht in diepte af, kan je zicht vervormd worden en in het meest extreme geval kan je tijdelijk verblind worden door de zon.
De functie van polariserende glazen is om deze horizontale schitteringen te filteren waardoor de weerkaatsingen van de zonnestralen niet meer op het netvlies komen, het resultaat is een veel beter zicht. Naast het filteren van de schitteringen zie je met een gepolariseerde zonnebril veel beter alle kleuren en contrasten dan met een normale zonnebril.

Ja.. leuk en aardig allemaal, maar hoe ziet dat er in de praktijk dan uit? Nou zo dus..

Verschil in zicht met polariserende glazen

Zitten er ook nadelen aan gepolariseerde glazen?

Ja, helaas zit er ook een nadeel aan..  Bij sommige smartphones en tablets zit er namelijk al een filter in het scherm om vervelende schittering op je scherm te voorkomen. Wanneer je met een gepolariseerde zonnebril op zo'n scherm kijkt zie je alleen maar zwart. Dit kan behoorlijk lastig zijn als je bijvoorbeeld je smartphone in de auto als navigatie wilt gebruiken. Gelukkig worden er steeds meer smartphones en tablets gemaakt die een 'gepolariseerde zonnebril vriendelijk scherm' hebben.

Tot slot..

Samenvattend kunnen we zeggen dat een zonnebril met gepolariseerde glazen een veel beter zicht oplevert dan een 'normale zonnebril'. Bijvoorbeeld in het verkeer of als je op wintersport van de zwarte piste glijdt kan dit een heel stuk extra veiligheid opleveren. Is je interesse gewekt? Neem dan zeker eens een kijkje in ons assortiment gepolariseerde zonnebrillen!
    30-03-2018 12:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Contact

info@zonnebrillenspot.nl
T: 046-4361474

Parijsboulevard 335
6135 LJ Sittard

MAVR Commerce B.V.
KVK nummer: 83249508
BTW nummer: NL862792216B01

Zonnebrillenspot.nl

Goedkope zonnebrillen
Ruim assortiment
Gratis verzending
Snelle bezorging

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Wij maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te laten functioneren, het gebruik van de website te kunnen analyseren en advertenties aan te kunnen passen aan jouw interesses.
Accepteer geselecteerde cookies